Paspoort en visum

Noorwegen is tegenwoordig een Schengenland, wat betekend dat u officieel niet meer gecontroleerd word aan de Noorse grens. Dat wil niet zeggen dat u niet in het bezit hoeft te zijn van een geldig paspoort.

U mag maximaal 3 maanden in Noorwegen verblijven. Indien u langer van plan bent in Noorwegen te verblijven of daar te gaan werken dient u voor vertrek uit Nederland een werk en/of verblijfsvergunning aan te vragen. Daarvoor dient u contact op te nemen met de Noorse Ambassade.