Reisaanbod Noorwegen

Waarom Noorwegen?Noorwegen is een modern en eigentijds land waar geschiedenis en tradities tegelijkertijd goed bewaard zijn gebleven. Van Kaap Lindesnes in het zuiden tot de Noordkaap in het uiterste noorden heeft een afstand maar liefst 2518 kilometer. In dit langgerekte land valt bijzonder veel te zien en te beleven.

Noorwegen is een land van contrasten en met een aantal unieke natuurwonderen zoals het Noorderlicht, de Middernachtzon en de fjorden. Het afwisselende landschap met hoge bergen, een lange kustlijn, diepe bossen en eindeloze vlaktes biedt ontelbare mogelijkheden voor ‘ontdekkingsreizigers’ om er op uit te trekken.

Een echte aanrader is de regio Fjell Noorwegen in het oosten van het land. Dit is een waar paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers. In de nationale parken Jotunheimen, Rondane en Dovrefjell tref je woeste rivieren, bruisende watervallen en gletsjers. De hoogste berg van Noord-Europa, de Galdhøpiggen, ligt ook in Fjell Noorwegen. Vanaf de top van deze berg is het uitzicht op het Noorse bergland op zijn mooist

Wil je echt verrast worden? Dan gaan we naar de regio Noord Noorwegen. Hier maak je kennis met een spectaculaire en afwisselende natuur en je proeft de Arctische wereld. Grillig kustlandschap met bergen en fjorden maar ook witte stranden en prachtige baaien staan voor je klaar. Vlak voor de kust liggen de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen. Op diverse internationale ranglijsten aangeduid als de mooiste eilanden ter wereld.

Een reis naar Noorwegen betekent optimaal genieten van je vrije tijd. Door het bijzondere verschijnsel van de Middernachtzon gaat in de lente en de zomer de zon in Noord Noorwegen niet onder. Ook in Zuid Noorwegen duren de dagen veel langer en is het ’s avonds om een uur of elf nog licht. Dus extra veel te zien en te beleven tijdens je Noorwegen avontuur.

Wij kunnen jou van dienst zijn voor het aanbieden van “reizen op maat”, wandelreizen, fietsreizen, kanotochten, accommodaties, wintersport, hondensledetochten, sneeuwschoentochten, wildsafari’s, skiën, crosscountryskiën etc.