Luster (Sogn og Fjordane) Nes Gard

 

Nes Gard

Nes Gard

Het gastenhuis “Nes Gard” is prachtig gelegen aan het Lusterfjord met uitzicht op de “Feigumfossen” waterval. Met haar 218 meter vrije val is het één van de hoogste watervallen in Noorwegen.

“Nes Gard” is een charmant gebouw uit het jaar 1850 met een traditionele architectuur en interieur en wordt al 200 jaar door dezelfde familie beheerd. Je zult in dit huis een atmosfeer aantreffen die de geschiedenis van deze omgeving combineert met moderne faciliteiten. De zeventien kamers zijn allemaal op eigen wijze ingericht en de meeste hebben uitzicht naar het fjord en de bergen. Na de wandeltochten kan je heerlijk ontspannen in de tuin, lekker zwemmen in het fjord of een stukje roeien in de roeiboot die je vrij kan gebruiken. Een mogelijkheid is er ook om fietsen of een motorboot te huren!

ACCOM.-NESGARD-02

Uitzicht na een wandeling in de omgeving

Het district Luster ligt aan het einde van het Sognefjord, het grootste fjord ter wereld. In Luster bevindt zich ook Europa’s grootste continentale gletsjer en het gebied heeft de meeste alpine bergen van Noord-Europa. Door de centrale ligging aan het Lusterfjord heb je de gelegenheid diverse gemarkeerde tochten door de Nationale parken Jotunheimen, Jostedal en Breheimen met fantastische uitzichten te maken. Er zijn in deze omgeving meerdere beroemde historische attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Nes Gard heeft 3 soorten kamers:
Kamer A: Superior
Kamer B: Grote 2- persoons-kamer
Kamer C: 2- persoons-kamer

Boek deze reis hier!