Fietsreizen Noorwegen

 Ook fietsend is Noorwegen te ontdekken! Daarom hebben wij hieronder een vijftal fietsvakanties geselecteerd dat Noorwegen op een geheel andere manier laat zien.

FIETSREIZEN-LOFOTEN-01Lofoten van Svolvær naar Å (Nordland) 8 daagse fietsreis

Een fietsvakantie op de Lofoten is een once-in-a-lifetime ervaring. Op vrijwel elke hoek vindt u een  nieuwe en onbeschrijfelijk mooi landschap. De route van Svolvær naar Å loopt door schilderachtige vissers-dorpjes en gehuchten, zoals Henningsvær (de zogenaamde ‘Lofoten van Venetië “), Nusfjord, Reine en Å Sakrisøy. Een fietstocht door de Lofoten zullen je vullen met herinneringen om deze nooit meer te vergeten!

Meer informatie klik hier!

 

FIETSREIZEN-VESTERALEN-01Vesterålen met bagagetransport (Nordland) 7 daagse fietsreis

In Vesterålen is het ontspannen en genieten van de rust met haar prachtige en spannende karakter van de lange stukken zonder veel mensen en drukte. Nergens ter wereld vind je zo’n verscheidenheid aan zee en bergen, kust- en binnenwateren, dor en weelderige groene heuvels en blauw water. Ook voert de fietstocht langs de gesloten vissersdorpen Nyksund en Øksnes Vestbygd.

Meer informatie klik hier!

 

FIETSREIZEN-SUNNHORDLAND-01Rondreis Sunnhordland 5 daagse fietsreis (Hordaland) per fiets en boot

Ervaar de prachtige westkust van Noorwegen, het fjord landschap van Sunnhordland te fiets! Het landschap is gevarieerd en glooiend. Je ervaart een stukje Noorwegen met bergen, fjorden, groene heuvels en pittoreske dorpjes. De reis begint met de expres-boot Hardangerfjordekspressen van Bergen naar Rosendal, dan fiets je langs het Hardangerfjord naar Husnes en verder naar Utåker.

Meer informatie klik hier!

 

FIETSREIZEN-RALLERVEGEN-01Rallervegen (Hordaland / Buskerud) 3 daagse fietsreis

Rallarvegen is de populairste fietsroute van Noorwegen, die zowel een historisch als een close-to-natuur avontuur. De weg werd met de hand gemaakt en gebruikt als transport route tijdens de bouw van de spoorlijn Bergenbanen 1895 tot 1902. De weg is 82 km lang en het landschap varieert enorm, van Arctisch gebied over de Hardangervidda naar de weelderig groene Flåmsdalen vallei.

Meer informatie klik hier!

FIETSREIZEN-RENNEBU-01Mountainbike vakantie door Rennebu (Sør-Trøndelag) 8 dagen vanaf standplaats

Deze 8 daagse fietsvakantie brengt je op de mooiste plekken in de natuur. Je rijdt door bossen, over bergen en de paden zijn over het algemeen zand, gravelpaden of langs oude landweggetjes. De af te leggen afstanden zijn tussen de 25 en 50 kilometer per dag zodat je onderweg heerlijk kunt genieten van de uitzichten en de lunch in de natuur.

Meer informatie klik hier!