Lofoten van Svolvær naar Å (Nordland) 8 daagse fietsreis

FIETSREIZEN-LOFOTEN-01Een fietsvakantie op de Lofoten is een once-in-a-lifetime ervaring. Op vrijwel elke hoek vindt u een  nieuwe en onbeschrijfelijk mooi landschap. Zon of regen, kalm of winderig weer. Elk type weer biedt je een werkelijk uniek en onvergetelijke ervaring! Zolang uw kleding en uitrusting geschikt zijn, zal elke reis een succes zijn.De route van Svolvær naar Å loopt door schilderachtige vissers-dorpjes en gehuchten, zoals Henningsvær (de zogenaamde ‘Lofoten van Venetië “), Nusfjord, Reine en Å Sakrisøy. U fietst langs Stenen Tijdperk nederzettingen, oude boot-huizen, ‘s werelds meest noordelijke golfbaan, een poppen-museum en ontelbare kunst galerieën. Je moet ogen en oren open houden en de tijd nemen om enkele van de talrijke attracties langs de weg te bezoeken. Een fietstocht door de Lofoten zullen je vullen met herinneringen om deze nooit meer te vergeten!Dag 1

Aankomst in Bodø
Transfer Hurtigruten, Bodø – Svolvær / dep. 15.00 uur – arr. 21.00 uur. Accommodatie in Svolvær.Dag 2

Svolvær – Henningsvær  – 24 km.
Je fietst over een wandel / fietspad van Solvær naar Kabelvåg gevolgd door een autoweg naar Rørvika. De laatste 8 km. is over de E10, een smalle en bochtige weg met weinig verkeer. Accommodatie in Henningsvær.Dag 3 Henningsvær – Hov / Gimsøya  – 32 km.
Een korte en makkelijke dag tocht over asfalt met weinig verkeer. Accommodatie in Gimsøya.FIETSREIZEN-LOFOTEN-02

Dag 4 Hov – Stamsund – Leknes 52 km.
Een gemiddelde tocht, gedeeltelijk over gravel. Het laatste gedeelte van de tocht is er wat verkeer mogelijk maar er zijn voet en fietspaden aanwezig.  Accommodatie in Leknes.Als je vandaag meer wilt fietsen, adviseren wij om door Stamsund via Sennesvika naar Ramsvika te fietsen en geniet van een prachtig uitzicht over Gravdal en Leknes (wij raden aan de tocht te doen op dag 4 of als startdag 5 voordat je naar Ballstad fietst).

Dag 5 Leknes – Ballstad – 14 km.
Gemiddelde dagtocht over gevarieerde wegen met weinig verkeer. Glooiende heuvels aan het einde van de tocht. Accommodatie in Ballstad. Het is ook leuk een wandeling te maken door Ballstad.

Als je vandaag wat meer wilt fietsen is het mogelijk de laatste lus te doen welke is omschreven bij dag 4 voordat je naar Ballstad fietst.

Dag 6 Ballstad – Nusfjord – Reine – 40 km.
Gemiddelde dagtocht, grotendeels over de E10 met weinig verkeer. Accommodatie in Reine

Dag 7 Rustdag in Reine
Wij raden een dagtocht naar Værøy aan. Dit is de Lofoten in een notendop met dramatische bergen, witte zandstranden, weelderige berghellingen en pittoreske vissersdorpjes.

Dag 8 Reine – Moskenes – 5 km.
Transfer Hurtigruten, Moskenes – Bodø / dep. 13.00 uur – arr. 14.30 uur

Boek deze reis hier!