Mountainbike vakantie door Rennebu (Sør-Trøndelag) 8 dagen vanaf standplaats

FIETSREIZEN-RENNEBU-01

Deze 8 daagse fietsvakantie brengt je op de mooiste plekken in de natuur. Je rijdt door bossen, over bergen en de paden zijn over het algemeen zand, gravelpaden of langs oude landweggetjes. De af te leggen afstanden zijn tussen de 25 en 50 kilometer per dag zodat je onderweg heerlijk kunt genieten van de uitzichten en de lunch in de natuur.

Dag 1: Aankomst bij Gjesteheim Havdal.
Er kan eventueel een leuk klimmetje gemaakt worden om de spieren alvast wat los te maken. Een tochtje van ongeveer een half uurtje, dat u alvast doet genieten van de mooie natuur.

Dag 2: Seierdalen en Innerdalen ca. 55km
Dit betreft een fietstocht vanuit het pension.
Je rijd via de Gamle Kongeveg, het pad dat vele pelgrims nemen naar Trondheim, naar Seierdalen.
Via deze route kom je langs een monument, een piramidevormige steen. Dit was vroeger de grens tussen Noord en Zuid Noorwegen, tussen 1 mei 1658 t/m 26 mei 1660 was dit ook de grenslijn tussen Noorwegen en Zweden. Op de steen staat HER DELIS NORGES LAND.
Voordat je Innedalen in gaat kan je eventueel stoppen bij een lokale bakkerij om je tegoed te doen aan de diverse lekkernijen.

FIETSREIZEN-RENNEBU-02Dag 3: Rond Granasjøen en omgeving ca. 50km
Je wordt naar het beginpunt gebracht van deze route, waar je rond het stuwmeer fiets en halverwege kan stoppen bij een kleine kiosk. Het vervolg van de route laat je een mooi landschap zien en fietst langs diverse meertjes en met en beetje geluk zie je hier elanden of rendieren rond lopen.

Dag 4: Gisnasdalen – Fagerhaug –Oppdal  ca. 85km
Vandaag de langste route, indien dit te ver is kan deze worden ingekort tot ca. 55km.
Deze tocht begint u vanuit het pension en brengt je via de weg die de pelgrims hier lopen naar Gisnas. Onderweg kan er gestopt worden bij een vogel uitkijktoren welke uitzicht geeft over het mooie vogelreservaat (Slettestjønna). Via Fagerhaug kan je naar Oppdal rijden, hier is de mogelijkheid om de route in te korten. Na Oppdal bezocht te hebben rijdt je weer terug naar het onderkomen.

FIETSREIZEN-RENNEBU-03Dag 5: Jøldalshytta- Nerskogen ca. 55km
Vandaag wordt je in het plaatsje Grindal afgezet om fietsend de weg te volgen richting Nerskogen. Op deze route naar Jøldalshytta kan je bij de hut genieten van de koffie en je lunchpakket.

Dag 6: Haverseatra ca. 35km
Vanuit je onderkomen fiets je het bos in naar een zomerboerderij waar de lunch kan gebruiken om hierna weer terug te fietsen.

Dag 7: Gravaveien en Barnas Naturverden ca. 30km
Op deze laatste dag een korte maar mooie tocht door de prachtige natuur waar je kunt genieten van mooie stukken bos en diverse uitzichten. Gravaveien is een oude postweg welke in de 18e eeuw is gebruikt tot de weg waar nu over gereden wordt in gebruik is genomen.

Dag 8:
Na een heerlijk ontbijt is de tijd gekomen om huiswaarts te keren.
Boek deze reis hier!