Rallervegen (Hordaland / Buskerud) 3 daagse fietsreis

FIETSREIZEN-RALLERVEGEN-01Geniet van de wilde en prachtige natuur van de westkust van Noorwegen, met beschutte fjorden, weelderige, groene valleien, spectaculaire watervallen en stroomversnellingen.
Rallarvegen is de populairste fietsroute van Noorwegen, die zowel een historisch als een close-to-natuur avontuur. De weg werd met de hand gemaakt en gebruikt als transport route tijdens de bouw van de spoorlijn Bergenbanen 1895 tot 1902. Overal langs de route zult u ongetwijfeld veel bewaarde culturele schatten uit deze periode tegenkomen, zoals spoorwegpersoneel-barakken en stenen bruggen. De weg is 82 km lang en het landschap varieert enorm, van Arctisch gebied over de Hardangervidda naar de weelderig groene Flåmsdalen vallei. Hoewel de weg nogal ruw is langs de route, daardoor is er weinig of geen toeristisch verkeer. Hier en daar zijn er enkele geasfalteerde stukken.Dag 1Aankomst in Haugastøl per auto of trein. Haugastøl – Finse – 27 km.
Gemiddelde dagtocht op goed begaanbare grindwegen met rotsen railing. Accommodatie in een berghotel te Finse.FIETSREIZEN-RALLERVEGEN-02Dag 2Finse – Flåm – 55 km.
Makkelijke dagtocht. Fietsen op een wandel/fietspad naar beneden richting de Flåm vallei waar de wegen ruwer worden. Accommodatie in een hotel te Flåm.Dag 3Flåm – Haugastøl
Met de Flåmsbanen van Flåm tot Myrdal en vandaar verder met de trein naar Haugastøl. 

Boek deze reis hier!