Wandelreizen Noorwegen

Noorwegen is het wandelland bij uitstek! Geniet van de rijke flora en fauna, de uitgestrekte meren en fjorden die ver landinwaarts reiken. Sta even stil bij een mooi uitzichtpunt en laat het landschap even op je inwerken.

 

WANDELR-LUSTER-01Luster (Sogn og Fjordane) Wandelen in het fjorden landschap

Avontuurlijke wandeltochten vanaf standplaats met culturele bezienswaardigheden in de bergen rond het Sognefjord. Vanaf de zee reikt het  Sognefjord ruim 200 kilometer Noorwegen in. Dit is de langste fjord ter wereld. Het Lusterfjord vormt het meest binnenlandse deel van het  Sognefjord. Hier kun je genieten van het magnifieke uitzichten vanaf de machtige toppen van de Hurrungane in west Jotunheimen, waarvan er 24 meer dan 2000 meter boven de zeespiegel uitsteken.

 

Meer informatie klik hier!

WANDELR-PELGRIMSPAD-01Het Pelgrimspad naar Trondheim (Sør-Trøndelag) 9 daagse wandelreis met bagagetransport

Het pelgrims pad is een oud pad dat van Oslo naar Trondheim voorheen Nidaros leidt. Dit pad werd door pelgrims en andere reizigers gebruikt sinds het jaar 1032. Het pad is eigenlijk 643 kilometer lang en waarschijnlijk te lang om in een vakantie te kunnen doen.
Wij bieden u aan om de laatste 123 kilometer in 7 etappes naar Trondheim te lopen.

Meer informatie klik hier!WANDELR-FEMUNDEN-01Femundsmarka (Sør-Trøndelag) 6 daagse huttentocht

Røros is het startpunt van deze huttentocht. Bij aankomst in Røros heb je nog tijd om het unieke kleine dorpje met haar smalle straatjes en charismatische houten huisjes te bezoeken. Het landschap van de Femundsmarka ligt in een Nationaal Park. Het landschap in dit Nationaal Park wordt gekenmerkt door zachte, afgeronde vormen en lange vloeiende lijnen. Het bos Femundsmarka bestaat voornamelijk uit steile dennen en berken, alsook meren en hoogveen gebieden.

Meer informatie klik hier!WANDELR-SKARVHEIMEN-01Skarvheimen (Buskerud) 5 daagse huttentocht

Dit berggebied staat bekend om zijn contrasten met groene valleien tot hoge berg vegetatie. Deze mooie tocht brengt u naar het hart van Nationaal Park Skarvheimen waarin u grote variatie in heuvelachtig terrein kan verwachten. Het gebied heeft een lange traditie als een doorgaande weg tussen Jotunheimen in het noorden en Hardangervidda in het zuiden.
Meer informatie klik hier!WANDELR-DOVREFJELL-01Dovrefjell Nationaal Park (Sør-Trøndelag) 9 daagse trektocht

Heb je altijd al een trektocht willen lopen en overnachten in het wild, zonder enige vorm van beschaving in de buurt. Je wilt niet continue afzien maar ook genieten van de flora en fauna in de omgeving! Dan voldoet deze reis aan al jou wensen. Het Dovrefjell Nationaal Park is in 1974 opgericht om het grandioze landschap van ongewone planten en dieren te beschermen. Het is zelfs mogelijk als tenminste het geluk aan onze zijde is, dat wij ons in de prehistorie kunnen wanen als wij Muskusossen tegenkomen.

Meer informatie klik hier!