Dovrefjell Nationaal Park (Sør-Trøndelag) 9 daagse trektocht

WANDELR-DOVREFJELL-01Met één voet in de Prehistorie.

Heb je altijd al een trektocht willen lopen en overnachten in het wild, zonder enige vorm van beschaving in de buurt. Je wilt niet continue afzien maar ook genieten van de flora en fauna in de omgeving! Dan voldoet deze reis aan al jou wensen.

Het Dovrefjell Nationaal Park is in 1974 opgericht om het grandioze landschap van ongewone planten en dieren te beschermen. In het oostelijke deel van het park is veel kalkrijke berggrond te vinden waardoor u vele plantensoorten zoals de Noorse Alsem aantreft. Het is zelfs mogelijk als tenminste het geluk aan onze zijde is, dat wij ons in de prehistorie kunnen wanen als wij Muskusossen tegenkomen. Er zal afwisselend worden gelopen weliswaar grotendeels met bepakking.

 

Dag 1
Aankomst en welkomstwoord op een camping nabij Oppdal, waar ook de tenten, branders, pannen en voedsel worden uitgereikt.

Dag 2
De eerste dag met bepakking lopen en zullen wij de hoogvlakte opgaan. In het begin is het een pittige klim, maar eenmaal op ongeveer 1200 meter hoogte aangekomen zullen de hoogte verschillen veel geleidelijker verlopen. We zullen ongeveer  5,5 uur lopen om te wennen aan de rugzak en het terrein. De eerste nacht echt buiten.

Dag 3
De af te leggen weg op bergachtig terrein wordt meestal in uren uitgedrukt in plaats van kilometers. Vandaag lopen we ruim 6 uur en stijgen ongeveer 250 meter, maar dit dalen wij ook weer om de nacht door te brengen aan een klein koud meertje.

Dag 4
Vandaag trekken we verder in zuidelijke richting. Noorwegen is een waterrijk land en ook al wordt Finland ‘het land van de duizend meren’ genoemd, Noorwegen heeft ook erg veel kleine en grote meren zoals u vandaag zult zien. De kans bestaat ook dat u de beroemde Muskusos ziet met een lengte van 2,5 meter en een hoogte van 1,5 meter. De Muskusos kan tot 400 kilo wegen en behoort hiermee tot de grootste dieren van europa.

Dag 5
Zoals de dag hiervoor  lopen wij verder in zuidelijke richting om verder te genieten van de beeldschone flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Dag 6
We komen nu in de buurt van de Snøhetta, de hoogste bergtop van de Dovrefjell en een van de hoogste toppen van Noorwegen. Vandaag gaan we over de 1700 meter, het hoogste punt tijdens de trektocht dat we met volle bepakking zullen beklimmen. De overnachting is vlakbij een berghut.

Dag 7
Vandaag vroeg op, maar wel een dag zonder zware bepakking op het hoogst noodzakelijke na. Deze dag gaan we op weg naar de top van de Snøhetta, de berg die het Dovrefjell domineert. Het wordt een flinke klim naar boven, maar dan heeft u op 2286 meter boven de zeespiegel een fantastisch uitzicht!

Dag 8
Qua tijd is dit de langste dag. We lopen een kleine 9 uur, maar dat is bijna volledig afdalen. Aan het einde van deze tocht overnachten wij in een berghotel waar wij weer kunnen genieten van een heerlijke douche, heerlijk eten en een heerlijk bed.

Dag 9
Na een heerlijk ontbijt en het bereiden van uw lunch-pakket vertrekt u vandaag weer richting huis of u vervolgt uw reis verder door Noorwegen.