Het Pelgrimspad naar Trondheim (Sør-Trøndelag) 9 daagse wandelreis met bagagetransport

WANDELR-PELGRIMSPAD-01Een persoonlijke reis door een historisch landschap.
Het pelgrims pad is een oud pad dat van Oslo naar Trondheim voorheen Nidaros leidt. Dit pad werd door pelgrims en andere reizigers gebruikt sinds het jaar 1032. Het pad is eigenlijk 643 kilometer lang en waarschijnlijk te lang om in een vakantie te kunnen doen.
Wij bieden je aan om de laatste 123 kilometer in 7 etappes naar Trondheim te lopen. Natuurlijk zorgen wij ook dat uw bagage word vervoerd van locatie naar locatie. Je loopt dan met een dag- rugzak met de benodigde spullen voor de tocht door een prachtige natuur met culturele rijkdommen.
 
Dag 1: Aankomst bij het startpunt waaruit je pelgrimstocht zal beginnen.
 
Dag 2: Havdal – Stamnam 16 kilometer
Na het ontbijt en het klaarmaken van je lunchpakket begint de eerste etappe van deze reis. Je loopt over een oud pad die tot 1862 is gebruikt totdat deze werd vervangen voor een nieuwe weg. Hierlangs liggen 5 zogenaamde ‘Husmansplasser’, met de namen Kamban, Løkkjebakken, Merket, Trondsplassen en Geirbakken op een rij rond het begin van de vorige eeuw.
 
Dag 3: Stamnam – Hol 22 kilometer
Vandaag voert de route je door prachtige natuur naar Voll waar je een oude winkel en de Rennebu Kirke kan bezoeken. De winkel dateert uit 1871 en is tot 1970 in gebruik geweest. De Rennebu Kirke werd gebouwd rond 1100 welke werd gesloopt in 1669 en er een nieuwe kerk herrees  in een zeldzame “Y” vorm. Er zijn slechts vier van dit soort kerken in Noorwegen.WANDELR-PELGRIMSPAD-02
 
Dag 4: Hol – Løkken Verk 17 kilometer
Ook vandaag kom je weer mooie plaatsen en natuur tegen. Het prehistorisch aspect is goed zichtbaar in het landschap, in het gebied liggen diverse grafheuvels die goed zichtbaar zijn. Je wilt het waarschijnlijk niet geloven maar dit gebied staat ook bekent om zijn Kraanvogels. Deze zijn hier in het voor en het najaar en de aantallen kunnen oplopen tot zeker 200 vogels. Op een steenworp afstand van je overnachtingsplaats vind je het informatiecentrum van de ‘Thamshavnbanen’ (werelds oudste spoorlijn werkende op netstroom) en een oude mijn waar onder meer koper, zink en zilver werd gedolven.
 
Dag 5: Løkken Verk – Skaun 30 kilometer
Dit is de langste wandeltocht van deze reis. Onderweg kom je langs een herdenkingssteen van de Verkskirka. In 1816 is deze in verband met overstromingen verplaatst naar Smedhaugen. Vanaf Gumdal gård heeft u een waanzinnig mooi uitzicht.

 

Dag 6: Skaun – 18 kilometer
De eerste etappe brengt je naar de kust. Bij de plaats waar de kerk van Husaby heeft gestaan vind je rijk gevulde graven uit de Vikingentijd. Een steen ter ere van een van deze Vikingen, Einar Tambarskjelve staat hier. Einar was een van de machtigste mensen in Trønderlag in de jaren 1000.

WANDELR-PELGRIMSPAD-03Dag 7: Wandeldag naar Trondheim (Nidaros) 20 kilometer
Deze dag loop je over een oude doorgaande weg die diverse koningen namen naar Trondheim. Deze weg werd gebruikt tot 1772. Op het ontmoetingspunt tussen de wegen vanuit het zuiden en het westen was een levendige markt.

Dag 8: Trondheim – Havdal
De terugreis naar het startpunt. Je wordt opgehaald met de auto en de tijd wordt met je afgesproken zodat je de mogelijkheid hebt om eerst nog de stad Trondheim te bezoeken.

Dag 9: De dag van vertrek is weer gekomen, na het ontbijt vertrek je naar huis of geniet verder van een rustige vakantie.

 

Boek deze reis hier!