Skarvheimen (Buskerud) 5 daagse huttentocht

WANDELR-SKARVHEIMEN-01Ontdek de schoonheid van Skarvheimen in de zomer!

Dit berggebied staat bekend om zijn contrasten met groene valleien tot hoge berg vegetatie. Deze mooie tocht brengt u naar het hart van dit Nationaal Park waarin u grote variatie in heuvelachtig terrein kan verwachten.
De naam “Skarvheimen” is afgeleid van de vele “Skarv’s” in het gebied, de grootste zijn Hallingskarvet en Reineskarvet. Een Skarv is een lange berg, zeer steil aan de zijkanten, maar relatief plat aan de top. Hallingskarvet is ongeveer 40 km lang, en 2-3 km breed. Het reikt tot 1900 meter hoogte, terwijl het terrein rond is meestal minder dan 1500 meter. Reineskarvet verder naar het noorden is ook geweldig, hoewel niet in dezelfde orde van grootte.
Skarvheimen maar is niet alleen Skarvs. Zowel uit oost en west, lange valleien gesneden in de bergen. De oostelijke valleien zijn lang en vallen langzaam naar de valleien in Oost-Noorwegen. De valleien in het westen aan de andere kant, zijn steil. Ze vallen recht naar beneden naar de fjord-armen van de Sognefjord. Vooral bekend is het dal Aurlandsdalen. Deze zeer wilde vallei begint als een brede vallei in de bergen, maar word smaller en smaller als je afdaalt naar het fjord.
Het gebied heeft een lange traditie als een doorgaande weg tussen Jotunheimen in het noorden en Hardangervidda in het zuiden.
U verblijft in bemande en self-service hutten.

Dag 1 Aankomst Geiterygghytta
Vertrek vanaf Oslo Centraal Station (Oslo S). Ontmoet je gids en medereizigers 20 minuten voor vertrek op Oslo Centraal Station bovenaan de ingang van het spoor. Kijk voor de juiste spoor op de monitor. Vertrek van de Bergen trein om 12.01 uur naar Ål, aankomst op 15.32 uur. Hier ga je verder met de bus naar Geiteryggen, aankomst om 16.30 uur. Te voet 1 uur tot Geiterygghytta (1229 m), waar we twee nachten blijven.

Dag 2 Geiterygghytta
Meerdaagse wandel mogelijkheden vanuit Geiterygghytta. Misschien spot je een van de rendieren of artische-vossen die leven nabij de hut?

Day 3 Geiterygghytta – Kongshelleren
De wandeling gaat van groen landschap rond Geiteryggen over tot echt hoog berg-terrein rond Kongshelleren (1450 m), 4 uur.


Day 4
Kongshelleren – Iungsdalshytta
Langs een aantal meren in rotsachtig terrein tot aan de groene vallei van, Iungsdalen. De hut Lungsdalshytta (1111 m) is een charmant berghotel / boerderij prachtig gelegen aan een meer, 5 uur.

Dag 5 Lungsdalshytta – Tovika, retour Oslo
Te voet naar Tovika, 1-2 uur. Extra bus om 14.15 uur naar Ål en overstappen op de trein naar Oslo om 15.33 uur. Aankomst Oslo Centraal Station om 19.05 uur.

Boek deze reis hier!