Femundsmarka (Sør-Trøndelag) 7 daagse cross-country skireis

WINTERREIZEN-FEMUNDEN-01Door de wildernis van de Femundsmarka

Dit is een uniek gebied van natuurlijke schoonheid, met grote dennenbossen of rotsachtig terrein met af en toe een eenzame pijnboom. Het landschap van de Femundsmarka ligt in een Nationaal Park. Het landschap in dit Nationaal Park wordt gekenmerkt door zachte, afgeronde vormen en lange vloeiende lijnen. In het hoge land dat begint bij het meer Femunden (662 meter) en loopt door tot (8-900 meter), vind je een matig heuvelachtig, geribbeld landschap. Het bos Femundsmarka bestaat voornamelijk uit steile dennen en berken, alsook meren en hoogveen gebieden.

De regio is sterk beïnvloed door de lokale geschiedenis van Røros welke 350 jaar geleden is gesticht. Røros is een van de oudste houten steden met houten gebouwen in Europa en heeft dan ook een waardige plek op het Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De sneeuwcondities in Femundsmarka zijn over het algemeen goed en als de dagen langer worden in maart en april, zijn de voorwaarden zijn meestal ideaal voor winterse activiteiten.

Dag1 Aankomst Røros
De gids en je medereizigers ontmoet je 20 minuten voor vertrek in de grote hal van het centraal station van Oslo. Neem een kijkje op het informatiebord om uit te vinden op welk platform je moet zijn. Vertrek met de Lillehammertreinom 08.34 uur (dep. luchthaven Oslo Gardermoen om 08.49 uur). Overstappen in Hamar en met de trein naar Røros op om 10.11 uur, aankomst om 13.35 uur. Begeleide historische tour in het werelderfgoed stadje Røros om 15.00 uur en overnachten in het historische Vertshuset Røros .

Day2 Røros – Marenvollen
De route brengt ons over Skåkåsfjellet (900 meter boven zeeniveau) naar Marenvollen Selvbetjeningshytte (795 meter boven zeeniveau), 16 km.

Day3 Marenvollen – Langen
Na het passeren van de berg boerderij Fjølburøsta naar Langen Gjestegård (685 meter boven zeeniveau), 20 km.

WINTERREIZEN-FEMUNDEN-02Day4 Langen – Røvollen
Vandaag ski je over het bevroren meer, Femunden (662 meter boven zeeniveau) naar Røvollen Selvbetjeningshytte (715 meter boven zeeniveau), 16 km.

Day5 Røvollen – Svukuriset
Deze dag ga je overde Røvoltjønnan (775 meter boven zeeniveau) omhoog over de Falkfangerhøgda (968 meter boven zeeniveau) naar Svukuriset (830 m), 15 km.

Dag 6 Verblijf in Svukuriset
Skitocht vanuit Svukuriset naar Store Svuku (1416 meter boven zeeniveau), dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dag 7 Terugtocht Svukuriset – Elgå – Oslo
Skitocht van Svukuriset naar Elgå, 8 km. Extra bus van Elgå naar Trysil. Met bus (Trysilekspressen) om 16.00 uur naar Oslo Bus Terminal, aankomst 19.35 uur (aankomst luchthaven Oslo Gardermoen om 18.55).

Boek deze reis hier!