Huldreheimen (Oppland) 6 daagse cross-country skireis

WINTERREIZEN-HULDREHEIMEN-0Huldreheimen, het thuis van de feeënHuldreheimen is gelegen tussen Vladres en Gausdal. In de Huldreheimen kan je de mystiek van de feeën voelen. Door velen word dit deel van het land gezien waar het traditionele Noorwegen bewaard is gebleven. De route leidt door een zacht landschap met sparren en dennenbossen, berken en langs spectaculaire bergtoppen. Je verblijft in kleine en charmante hutten, meestal met self-service.
Dit is een tocht voor diegenen die liever kortere afstanden tussen de hutten en zonder steile beklimmingen en afdalingen prefereren.

 

Dag 1 Aankomst in Storhøliseter
Trefpunt van het platform op het Oslo centraal station 20 minuten voor vertrek . Kijk voor het platform op de monitor . Vertrek met de Lillehammertrein op 07.34 uur naar Lillehammer, aankomst 09.47 uur. Hier ga je verder met de bus naar Finnbøle, aankomst ca. 11.30 uur. Op de ski’s naar Storhøliseter, 9 km.Dag 2Storhøliseter – Storkvelvbua
Naar het zuiden, het eerste deel door een berkenbos dat word voortgezet door een vriendelijk landschap. Kleine klim naar Storkvelvbua Selvbetjeningshytte, 14 km. Het huisje is gelegen in het hart van Huldreheimen in een open en mooi landschap.Dag 3 Storkvelvbua – Skriurusten
Dit is een korte tocht, slechts 9 km. Als het weer het toelaat is het de moeite waard om een omweg te maken en de top Langsua (1500 m) te beklimmen. Skriurusten Selvbetjeningshytte is gelegen aan de voet van deze top.

WINTERREIZEN-HULDREHEIMEN-2Day4 Skriurusten – Oskampen
In open en vriendelijk terrein zonder steile beklimmingen. Op naar Oskampen Selvbetjeningshytte, 18 km . Vanaf hier zul je hopelijk de Jotunheimen in de verte zien.

Day5 Oskampen – Finnbøle – Strand Fjellstue in Espedalen
De laatste etappe van de tour naar Finnbøle, 15 km. We verlaten van de magie Langsua National Park en op weg naar de beschaving. Extra bus om 15.00 uur naar Strand Fjellstue.

Day6 Strand Fjellstue in Espedalen – terugkeer naar Oslo
Vertrek met de extra bus om 10.00 uur naar Lillehammer. Aangekomen in Lillehammer heb je ongeveer 1 uur om deze stad te verkennen. De trein van 13.04 brengt je van Lillehammer naar Oslo Central St, aankomst 15.26 (arr. Oslo Airport Gardermoen 15.03).

Boek deze reis hier!