Nordic skicursus en tocht in de Jotunheimen

WINTERREIZEN-JOTUNHEIMEN-01Wilt u uw Nordic skivaardigheden verbeteren of bent u nieuw met bergskitochten? De eerste drie dagen verblijven we in Gjendesheim voor een cursus skiën in de bergen en een aantal praktische trainingen in de regio. Genieten van onze lunch bij het vuur, het graven van een sneeuwhol en ijsvissen staat ook op het programma. De laatste twee dagen skiën we van hut naar hut in het Jotunheimen Nationaal Park. Goede fysieke conditie en eerdere ervaringen met crosscountry skiën zijn nodig voor deelname.

Dag 1 Aankomst Gjendesheim
Trefpunt op het platform van het Oslo Bus Terminal, 20 minuten voor vertrek. Neem een kijkje op het informatiebord bij de hoofdingang om uit te vinden welk platform het is. Vertrek met Nordfjordekspressen om 09.30 uur (route NX147 Måløy) naar Kvam, aankomst 13.55 uur. Extra bus naar Gjendesheim (994 meter boven zeeniveau), aankomst 15.45 uur. Hier verblijven we voor drie nachten.

Dag 2-3 Nordic Ski Cursus bij Gjendesheim
Leren nordic ski -technieken, telemark skiën, waxen, uitrusting, oriëntatie en het graven van een sneeuw hol zijn de ingrediënten van deze dagen. De training zal buiten worden gegeven. Na deze ski cursus bent u beter voorbereid te op een bergski tocht in Noorwegen.

Day 4 Gjendesheim – Gjendebu
Vandaag zal de skitocht starten in het Jotunheimen Nationaal Park. We volgen het meer van Gjende, omringd door enorme pieken. Accommodatie in Gjendebu (990 m), 18 km.

WINTERREIZEN-JOTUNHEIMEN-02Dag 5 Gjendebu – Fondsbu
We beginnen met een beklimming van de vallei Veslådalen, om een pas rond 1300 meter. Verder alpineskiën tot Bygdin meer (1050 m.), waar we een aantal telemark technieken uitproberen op de weg naar Fondsbu, 17 km.

Dag 6 Fondsbu – terug naar Oslo
Vertrek vanuit Fondsbu om 11.45 naar Tyin, Valdresekspressen naar Oslo Bus terminal, aankomst 18.00 uur.

 

Boek deze reis hier!