Roslagsleden (Stockholm) 5 daagse wandelreis met bagagevervoer

WANDELR-ROSLAGSLEDEN-01Ontdek de natuurlijke en culturele hoogtepunten langs het nieuwe Roslagsleden parcours tussen Danderyd en Grisslehamn en de Zee van Åland.

Je loopt over kronkelende bospaden en bochtige wegen met veel interessante bezienswaardigheden langs de route. Deze route is ongeveer 70 kilometer en gaat langs de oude nederzettingen, ongerepte bossen met kristalheldere meren, over velden met koeien en schapen, langs historische plaatsen met kerken en kastelen, door beschermd landschap met zeldzame flora en fauna en langs een kustlijn van stenen, grind, zand en een eindeloos mooie zee.Roslagsleden is onderdeel van het Europese lange afstand pad E6, die begint in Turkije en eindigt in Kilpisjärvi in het noorden van Finland. Roslagsleden begint in Stockholm in het zuiden, via Norrtälje en eindigen in Grisslehamn in het noorden.

WANDELR-ROSLAGSLEDEN-02Dag 1: Aankomst in Norrtälje
Dit is ongeveer 1 uur met bus rijden vanaf Stockholm. Check in bij het hostel Hvilan in het centrum van Norrtälje.

Dag 2: Wandelen Norrtälje – Söderbykarl, 22 km
Accommodatie in Wik B & B

Dag 3: Wandelen Söderbykarl – Älmsta, 17 km
Accommodatie in Hostal Turistgården Haga

Dag 4: Wandelen Älmsta – Grisslehamn, 25 km
Accommodatie in Grisslehamn Gård

Dag 5: Vertrek uit charmante vissersdorp Grisslehamn om met de bus naar het startpunt af te reizen en terug te kunnen kijken op een mooie wandelvakantie in Zweden.

 

Boek deze reis hier!