3- daagse hondensledetocht door de Zweedse winter

hondensledetocht03Deze 3- daagse hondensledetocht is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

 

 
In het zuidelijk deel van het berggebied ligt een mooi wintersportgebied Sälenfjällen. Hier ligt het plaatsje Sälen dat zich heeft ontwikkeld tot een van Europa’s grootste skiresorts. Gasten komen hier om een breed scala van wintersportactiviteiten uit te oefenen.
 

 

Een van deze activiteiten zijn hondensledetochten. Wij weten wel waarom! Reizen met een groep zeer goed opgeleide Alaska Husky’s door een winter wonderland, de stoom van de adem van de honden en hoort alleen het geluid van het geritsel van hondenpoten en sleden door de krakende sneeuw. Een betere manier om kennis te maken de Zweedse wildernis is er niet.
 

 

Op deze tocht in de bergen met een overnachting zal er tijd genoeg zijn tijd om kennis te maken met de honden. De tocht begint bij de kennel of in onze “basiskamp” in Tandådalen en we beginnen de dag met het inpakken van de sleeën en bevestigen van onze uitrusting.De gids neemt de rijtechnieken door en verschaft informatie die je kan tegenkomen tijdens de tocht en hoe deze aan te pakken.
hondensledetocht04

 

Halverwege de dag stoppen wij voor lunch en krijg je de kans de honden te verzorgen en deze beter te leren kennen. Bij aanvang van de avond binden wij onze honden vast en voorzien deze als eerste van voedsel eer wij zelf van een welverdiend maaltje mogen genieten. We slapen gegarandeerd naast een heerlijk knapperend vuurtje in de wildernis.
 

 

De ochtendroutine start vroeg in de morgen met het voeden en harnassen van de honden. Na het ontbijt maken wij ons gereed voor de reis naar het beginpunt. Je zal bemerken dat de tocht een stuk makkelijker vergaat na de ervaringen van de dag ervoor n u de honden aan je stem zijn gaan wennen.
 

 

Ondanks dat het weer kan variëren kunnen we je beloven dat het vertoeven in de wildernis met de honden een enorme ervaring is en zal smaken naar meer.