5- daagse hondensledetocht door de Zweedse wildernis

hondensledetocht01Deze 5- daagse hondensledetocht is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

In het zuidelijk deel van het berggebied ligt een mooi wintersportgebied Sälenfjällen. Hier ligt het plaatsje Sälen dat zich heeft ontwikkeld tot een van Europa’s grootste skiresorts. Gasten komen hier om een breed scala van wintersportactiviteiten uit te oefenen.
Een van deze activiteiten zijn hondensledetochten. Wij weten wel waarom! Reizen met een groep zeer goed opgeleide Alaska Husky’s door een winter wonderland, de stoom van de adem van de honden en hoort alleen het geluid van het geritsel van hondenpoten en sleden door de krakende sneeuw. Een betere manier om kennis te maken de Zweedse wildernis is er niet.
Deze hondensledetocht heeft een expeditie-achtig tintje dat de Dalarna berggebieden doorkruist. We beginnen in het zuiden van ons bergketen, waar de kennel is gelegen door de wildernis van Sälenfjällen, Näsfjället en het Fulufjällets National Park.

We passeren vrijwel het gehele National Park in het noorden en vervolgens door Drevfjällets Nature Reserve met grote mooie lage bergen dat grenst aan Noorwegen. Verder naar het noorden gaan we Långfjället Natuurreservaat in en kort daarna Grövelsjöfjällen.

Afhankelijk van het weer, verwachten we om in de namiddag op dag vijf in Grövelsjön te zijn. Hier wacht een geïnspireerd diner voor ons en na een douche en een sauna beloven we dat het smaakt. Vanaf Grövelsjön kan vervolgens transfer terug naar Sälen worden genomen.

hondensledetocht02Deze tocht is geschikt voor de echte berg- en natuurliefhebbers. Je hoeft geen uitgebreide ervaring in de bergen hebben, maar je moet wel een levendige belangstelling hebben voor avontuur en het buitenleven hebben. Afhankelijk van het weer en de wensen overnachten we in eenvoudige hutten, tenten en bivakken.

Tijdens de tocht word je betrokken bij het voeden van de honden, het graven van een bivak, tent opzetten etc. Reizen met de hondenslee door het hele zuidelijke deel van de bergketen is een zeldzame luxe. Verwen jezelf met deze ervaring en we beloven dat dit avontuur nog lang in je geheugen staat gegrift.

Boek deze reis hier!