Regels invoeren van honden naar Noorwegen

In Noorwegen zijn eigenaren van honden verplicht hun hond ten alle tijde aangelijnd te houden.In Noorwegen worden honden niet toegelaten in winkels, cafés en restaurants. Over het algemeen worden deze wel geaccepteerd op campings en soms zelfs in hotels.Gebruikt uw hond medicijnen dan raden wij aan deze mee te nemen vanuit Nederland omdat deze in Noorwegen vaak duurder zijn.

Bij aankomst in Noorwegen zal uw hond toch nog even een bezoekje moeten brengen aan de plaatselijke dierenarts i.v.m. de verplichte wormenkuur. Nadere informatie hierover vind u hieronder.

Northern Travel neemt geen verantwoordelijkheid voor de meegebrachte honden en gaat er dus vanuit dat de eigenaren zich aan de Noorse regels houden. Dus zorg ervoor dat alles goed is geregeld want bij onregelmatigheden kunnen wij van Northern Travel u niet van dienst zijn.

Let op: Noorwegen is geen lid van de EU, de algemene EU-regels gelden hier dus niet!

Diersoorten:
Hond, kat, fret.

Verplichte inentingen:
Inentingen tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. Deze moet plaatsvinden minimaal 21 dagen voor invoer. Na de eerste vaccinatie binnen het vaccinatieschema opnieuw vaccineren zoals in de bijsluiter aangegeven door de fabrikant van het vaccin.

Identificatie:
Verplichte chip, of een goed leesbare tatoeage mits deze bewijsbaar is gezet voor 3 juli 2011. Uw dier moet gechipt of getatoeëerd zijn voordat de rabiësvaccinatie wordt gegeven!

EU dierenpaspoort:
Verplicht.

Dieren jonger dan 3 maanden worden in uitzonderingsgevallen toegelaten. Neem hiervoor contact op met de Norwegian Food Safety Authority.

Bijzonderheden:
De volgende dieren zijn verboden Noorwegen in te voeren: Pit Bull Terriër, Fila Brazilieira, Tosa Inu, Dogo Argentino, American Staffordshire Terriër, de Tsjechslowaakse wolfhond en honden die een kruising zijn van de hond met de wolf. Voor honden waarvan niet duidelijk is dat zij niet tot bovenstaande rassen of kruisingen behoren, is een originele stamboom vereist om aan te tonen dat het niet een hond van een van bovenstaande rassen, of een kruising van (een van) bovenstaande rassen betreft (dit geldt bijvoorbeeld ook voor de Saarloos Wolfhond: zorg dat u stamboompapieren kunt tonen).

Uw hond moet ontwormt worden (Praziquantel of Epsiprantel) binnen 120 tot 24 uur voor invoer. Uw dierenarts tekent dit in het paspoort op, hierbij moet de datum en het gebruikte merk vermeld worden. Blijft u langer dan 28 dagen in Noorwegen dan moet de behandeling binnen 28 dagen na de eerste normaals worden uitgevoerd door een Noorse dierenarts. Voor katten en fretten is deze behandeling niet nodig.

Bij binnenkomst dient u zich te melden bij de douane.

Wij van Northern Travel hopen dat u voldoende informatie heeft gekregen m.b.t. het meenemen van uw hond en mochten er toch nog vragen zijn schroom dan niet om even contact op te nemen.